Living in China, Rachel and Tomas Stenback

Main page
Presentation
Letters
Photo Albums
Video Clips
Articles
Students Speak
Guestbook
Contact Us
Links
På svenska, tack!

En kort lägesrapport

July 9, 2006

Här kommer en kort lägesrapport från "kinesar" som Rachels morfar Yngve säger.

Vi är nu i Zhu Hai och har haft vår första dag i skolan. Det var en intensiv men intressant dag. Jag tror att vår månad här kommer att bli väldigt intressant och nyttig för framtiden. Värmen här är nästan outhärdlig! 35-40 grader samt en luftfuktighet som gör att man svettas bara man öppnar dörren... men tack och lov så finns det AC på ganska många ställen.

Vi mår riktigt bra förutom att Rachel råkade ut för en ganska rejäl förkylning i USA som förhoppningsvis med hjälp av kinesisk örtmedecin och amerikanska konstgjorda piller snart ska gå över.

Vår resa till Hong kong var lååång, ca 17 timmar med diverse förseningar och en språngmarch i Tokyo. Väl framme i Hong Kong var vi tvugna att hitta ett hotell klockan tolv på natten. Det gick bra, men det visade sig vara ett väldigt fint hotell minst sagt... Men det var tur att vi tog det för 15 minuter senare hann vi precis med sista bussen för natten.

I Hong Kong fungerade engelskan riktigt bra, men så fort vi klev av båten här i Zhu Hai var det fulltsändigt slut med det! De kan inte ett ord, och inte verkade de första vi stötte på kunna mandarin heller (eller så kanske det var vår uppsaladialekt som förvirrade dem), så det var lite klurigt att komma till skolan. Först efter att den sjunde entusiastiske taxichauffören kommit till vår hjälp lyckades vi få dem att ringa till skolan och få en adress på kinesiska. Senare på kvällen var det dags för nästa strapats, att beställa mat. Rachel lyckades elegant säga att hon var vegetarian men sen så blundade vi och pekade ungefär. Jag fick kött och hon blev utan, så vi var nöjda och glada!

Vi har haft tur med vår lägenhet, den är riktigt mysig och välstädad. Sängarna är som att ligga på en trämadrass, men man kanske blir van. Vi har dessutom lyckats att hitta en internetuppkoppling ute i rymden som vi entusiastiskt använder så länge det går!

Nu tror jag att det är dags att göra några läxor!

Tomas och Rachel.

About Copyright - About Cookies - Webmaster