På uppdrag i Kina, Rachel och Tomas Stenback

Huvudsida
Presentation
Brev
Fotoalbum
Videoklipp
Artiklar
Studenters texter
Gästbok
Kontakt
Länkar
In English, please!

Frimärkeskväll

3 december 2008

Hej!

Glad Advent! Inom kort ska vi skriva ett nytt rundbrev, men jag ville bara skriva för att berätta om vår kväll.

Vi hade vår första (i Longzhou) "frimärkeskväll" ikväll. Tomas berättade för sina studenter att om någon var intresserad av frimärken kunde de gärna prata med honom efter lektionen, och sedan berättade han för dem att de var välkomna hem till oss senare på kvällen.Nästa vecka ska jag bjuda hem mina studenter.

Ikväll hade vi första tillfället. En grupp på ca 10 av Tomas studenter kom, och de var otroligt glada! Vi hade lagt ut mest svenska och amerikanska frimärken på borden, och de fick gå runt och välja. De var så glada att få kolla på dem, och att ställa frågor. Ofta finns intressanta symboler som vi sedan berättar om, t.ex. så fanns många julfrimärken nu med Maria och Jesusbarnet, samt viktiga amerikanska symboler, svenska kungafamiljen, landskapsblommor, mm...

Studenterna gick runt lägenheten sedan och var de fascinerade av precis allt vi har! De kollade på alla småsaker vi har, och mycket på bilderna vi har uppe på släkt och vänner.

Mot slutet frågade studenterna, "vem har gett dessa frimärken till er?" och vi svarade att flera församlingsmedlemmar från våra hemförsamlingar har gjort det, samt en del släkt och vänner hemifrån. Några studenter blev så rörda av att höra detta, att det såg ut som att de skulle gråta! Jag tror att de blev berörda av att vår släkt och våra vänner hade gjort denna enkla--men för studenterna, betydelsefulla--gest.

Alltså: tack till er som har sparat frimärken och skickat till oss. Studenterna uppskattar det mer än ni kan tro! För dem, är det en liten koppling till våra hemkulturer, och vår släkt och våra vänner--samt fler intressanta frimärken för deras album! För oss är det en trevlig timme hemma hos oss, tillsammans med våra gulliga studenter.

Tack än en gång. Jag lovade studenterna ikväll att jag skulle skriva och tacka från dem, och därmed kanske hoppas på fler frimärken!

Vill du vara med och skicka frimärken till studenter, kan du bara klippa ut frimärken, lägga dem åt sidan, och när du har en del, skicka hit dem! Vår adress finns att skriva ut från hemsidan http://kina.e455.se

Vi hör av oss snart igen.

Allt gott!
Rachel

Om copyright - Om cookies - Webmaster